Просування сайту в Інтернеті – непросте завдання. Воно вимагає поетапного підходу, кожен крок передбачає використання своїх методик та певні особливості. По-перше, слід провести повноцінний аудит поточного стану коду веб-сайту і контенту та розробити рекомендації для його виправлення і просування. Це попередній етап і займає він 1-2 тижні.

Власне просування сайту полягає у його внутрішній оптимізації і в підвищенні його авторитету в Інтернеті. Час, необхідний для просування сайту залежить від конкурентоздатності теми і ключових запитів-слів, від якості і обсягу самого сайту. Зазвичай перші результати з’являються вже через 2-3 тижні – для невеликого сайту, що охоплює 10-40 сторінок. Збільшення посилань на сайт забирає до 2-3 місяців.

Виведення всього блоку фраз в десятку пошукових систем може займати до 2-3 місяців. Якщо ж мова йде про великий Інтернет-портал чи Інтернет-магазин, що складається з тисяч сторінок – на його просування потрібен час – від півроку і більше.

Для збереження довготривалого і стійкого результату, підтримання досягнутих позицій необхідний постійний моніторинг сайту, адже після чергового оновлення бази пошукових систем він знову впаде. Зазначмо, що деякі пошуковики оновлюють свої бази даних щотижня, а деякі — раз на кілька днів. Тому працювати з сайтом потрібно щоденно.

Так само і після розміщення рекламних оголошень на електронних дошках, необхідно їх періодично поновлювати або додавати знову.

Банерні реклами або викуп ключових слів також діють протягом певного інтервалу часу. Зрештою, будь-яка рекламна кампанія працює не вічно, а лише певний час, що дорівнює обсягу коштів, витрачених на неї.

 

Щоб бути на крок попереду від конкурентів, сайт потрібно постійно наповнювати новим, цікавим, свіжим контентом. Саме він найбільше цінується сучасними пошуковими машинами і в майбутньому, як прогнозують, висока якість текстів, оперативність, правдивість і актуальність інформації визначатиме рейтинги сайтів.

Розкрутка сайту – це поступовий поетапний процес, який обов’язково принесе результати. Однак існує одна дуже проста істина – жоден спеціаліст не зможе розкрутити поганий сайт. Так, сайту необхідна допомога, над ним потрібно працювати  і на це потрібен час. Просування сайту – це не виготовлення меблів чи випікання хліба, це рекламна кампанія й існує чимало нюансів, які можуть вплинути на неї.